Pianoles

Muziek maken is het leukste dat er is. En het is nog gezond ook!

Wat wil jij? Heb je Amélie leren spelen van YouTube? Heb je Für Elise afgekeken van je broer of zus? Kan je een nummer van Spotify luisteren en dan naspelen? Dat je op deze pagina over pianoles zit te lezen betekent vast dat je toch nog iets moeilijk vindt. Of dat je het nog cooler/mooier/romantischer/swingender/… wil leren spelen. Of misschien heb je tot nu toe nog gedacht: oei, dat kan ik vast niet!

Hoe goed (of niet) je ook kan spelen op dit moment:  Je krijgt in mijn pianolessen tips en oefeningen op maat om te ontdekken wat je nog meer kan. In elke les zullen we veel spelen en plezier maken.

Pianoles betekent: elke dag* minimaal twintig minuten oefenen op je instrument. Ik vind zelf een akoestische piano (gewoon, met stalen snaren, mechaniek en klankbord) het mooist. Maar ik begrijp het als je zelf thuis in plaats daarvan een digitale piano hebt. Heeft die gewogen en aanslaggevoelige toetsen, dan merk je bijna geen verschil. (Zo niet, dan kunnen we overleggen wat je verwachtingen zijn van pianoles om te zien of het wat voor je is).

  • ja ‘elke dag’ met een sterretje: dat kan lijken op de ‘kleine lettertjes’ bij pianoles. Toch noem ik dit apart, omdat ik af en toe tegenkom dat niet iedereen zich bedenkt dat je zonder elke dag oefenen niet beter zal leren pianospelen. Het kan natuurlijk voorkomen dat je eens een dag (of twee) niet aan spelen toekomt. Bedenk wel goed dat je drie dagen niet spelen niet kan inhalen met één dag twee uur achter elkaar. De kunst is dus om oefenen op de piano leuk te maken of te houden. En daar help ik graag bij 🙂

Wil je kijken of Pianoles wat voor je is?

Als je eens wil proberen of pianoles bij mij wat voor je is, dan is een gratis proefles zo afgesproken (bellen is het snelst: 06 – 11 49 08 00, als ik niet kan opnemen kan je ook mailen). Ik kan dan alvast wat van de mooie geheimen van de piano met je delen. Voel alle snaren trillen! Maak een spookhuis. Maak kennis met het hart van je instrument. Vanaf daar gaan we met je favoriete melodieën aan de gang. Geeft niks als je nog geen noten kan lezen.

Terug naar boven