Kennismaken

Ik ben Gabe Bierma, even geleden 50 geworden en voel me net zo jong als dat klinkt. Of jonger als je vindt dat dat oud klinkt 😉 Ik ben zowel eigenaar, pianostemmer als de pianoleraar in de studio.

Ik heb inderdaad een Friese naam. Echter: ben er niet geboren noch heb er gewoond dus je zegt gewoon een Hollandse G.

Na mijn fanatieke piano-opleiding aan de Zaanse muziekschool heb ik kennisgemaakt met Jazz via de Delfoscompany van Rolf Delfos, saxofonist van de Houdini’s (oa). Mozart ben ik altijd blijven koesteren. Heerlijk wat Fazil Say voor de alla Turca heeft bedacht. Vroeger was ik al gek van het luisteren naar de Rapsody in Blue. Het is moeilijk de klarinet daarin te overtreffen met de piano. De preludes, Rialto Ripples en meer van Gershwin speel ik wel met veel plezier. Ik zet mijn tanden daarnaast graag in schilderachtige stukken als bijvoorbeeld Claire de Lune van Debussy, of Matthew Camerons bewerking van Katchaturians Adagio for Spartacus.

Voor het goed geven van schoolmuziek heb ik de opleiding M4ME afgerond aan het Conservatorium van Amsterdam. Om mijn pianoleerlingen zo vrij mogelijk te leren spelen op de piano heb ik uiteraard een leerlijn uitgewerkt. Hoe ik die in methodische lessen omzet pas ik graag aan ieders niveau en wensen aan. Zie de pagina over pianoles op deze website.

Ben je benieuwd en wil je nader kennismaken dan werkt het volgens mij het beste om gewoon langs te komen in de studio. Heel blij dat ik nu een permanente ruimte aan huis heb, ik laat je die graag zien en horen! Als ik niet lesgeef of bij een stemklant ben, dan vind je me daar meestal dicht bij de vleugel. Bel of app wel even voor een afspraak.

Tot hoors!

Terug naar boven